Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş’ın evine polis baskını!

Diyarbakır’da narkotik timleri aradıkları uyuşturucu kaçakçısının adresini karıştırıp, Demirtaş'ın evine baskın yaptı.



Diyarbakır’da, akaryakıt kaçakçılığı ihbarı yapan bir kiÅŸiyi "155 Polis Ä°mdat" hattını arayarak ihbar etmek isteyen ÅŸahıs, adres kolay bulunsun diye ‘Selahattin DemirtaÅŸ’ın evinin bulunduÄŸu kattaki komÅŸu daire’ tarifinde bulundu. Ä°hbarı yanlış anlayan hattaki görevli, polisleri Selahattin DemirtaÅŸ’ın evine sevk etti.

DEMÄ°RTAÅž EVDEYDÄ°

Olay anında DemirtaÅŸ evde bulunurken, polis kısa süre sonra yanlış eve girdiÄŸini anladı. Ä°hbarı alan çaÄŸrı merkezindeki polis, valilik emriyle görevden alındı. Edinilen bilgilere göre olay, 9 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. "155 Polis Ä°mdat" hattını arayan bir kiÅŸi, akaryakıt kaçakçılığı yapan ÅŸahsı ihbar etmek istedi. Ä°hbarcı, adresin kolay bulunması için ‘Selahattin DemirtaÅŸ’ın evinin bulunduÄŸu kattaki komÅŸu daire’ tarifinde bulundu. Ä°hbarı alan hattaki görevli, çaÄŸrıyı yanlış anlayınca, polis ekiplerini HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın evine yönlendirdi.

Kısa sürede bölgeye giden polis ekipleri, Selahattin DemirtaÅŸ’ın evinin kapısını çaldı. Bu sırada evde olan DemirtaÅŸ, bir süre polis ekipleri ile görüÅŸerek, ihbarın yanlış olduÄŸunu anlattı. Ä°hbarcı kiÅŸi ile görüÅŸmesi sonucu adresin yanlış olduÄŸunu anlayan polis ekipleri, bölgeden ayrıldı.

EMNÄ°YET'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Emniyet MüdürlüÄŸü’nden yapılan açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü’müz '155 Polis Ä°mdat' hattına 9 Mayıs 2015 tarihinde akÅŸam saatlerinde bir ihbar yapılmıştır. Ä°hbarda kaçakçılık suçundan aranan bir ÅŸahsın bulunduÄŸu yerin adresi verilmiÅŸtir. Ä°hbarcı daire numarasını bilmediÄŸi adresin kolayca bulunabilmesi için ilgili adresin Selahattin DemirtaÅŸ’ın evinin bulunduÄŸu kattaki komÅŸu daire olduÄŸu bilgisini de görevliye söylemiÅŸtir. Ancak bu bilgi ihbarı alan operatör görevlisinin ihmali sorucu ilgili ekibe aktarılmamıştır. Aranan ÅŸahsın yakalanabilmesi için adresin bulunduÄŸu yere giden polis ekiplerimiz sehven Selahattin DemirtaÅŸ’ın dairesinin bulunduÄŸu adrese gitmiÅŸtir. Söz konusu yanlışlık ise kısa sürede anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili olarak ihbarcı ile görüÅŸen operatör görevlisi vali talimatı ile görevden uzaklaÅŸtırılmıştır. Konunun tüm yönleri ile ve hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak ÅŸekilde açıklığa kavuÅŸturulması için gerekli araÅŸtırmalara baÅŸlanmıştır.”

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.